"Als je jezelf heelt, heel je daarmee ook de wereld"
Onbekend

Touch for Health

Toegepaste Kinesiologie zoals Touch for Health is een holistische therapie. De informatie over lichaam en geest, die we krijgen via het testen van de verschillende spiergroepen wordt gebruikt om het genezingsproces te ondersteunen. Het is een methode om direct informatie te verkrijgen uit het biofeedback systeem van de cliënt. Het is een milde niet indringende manier van werken, waarbij geen naalden gebruikt worden en het kan toegepast worden bij een breed scala van problemen.

{slide=[yjsgfa name="fa fa-arrow-down"] Meer informatie|closed}

Naast spierbalancering, wordt het hele lichaam gebalanceerd door gebruikmaking van het meridiaansysteem, lymfedrainage, neurovasculaire reflexpunten,fysieke manipulatie en emotionele stressrelease. Ons lichaam functioneert op vele niveaus waaronder: energetisch, elektrisch, emotioneel, voeding, fysiek en spiritueel. Spiertesten wordt gebruikt om vast te stellen of er sprake is van disbalans in het lichaam in de verschillende niveaus. Spiertest toont niet alleen waar zich disbalans bevindt, het kan ook vaststellen welke remedie het meest optimaal is om het disbalans te herstellen. Dit betekent dat de persoon die getest wordt, niet alleen in contact komt met de oorsprong van zijn/haar klacht, maar ook de juiste behandeling uitgetest krijgt om zich weer goed te voelen. De holistische benadering is er op gericht de oorzaak van de klacht te traceren om zo het lichaam en de geest terug in balans te brengen, binnen de context waarin iemand zich bevindt.

{/slides}

{slide=[yjsgfa name="fa fa-arrow-down"] Kinesiologie bij Pijnbestrijding|closed}

Veel Kinesiologische technieken zijn toepasbaar bij pijnbestrijding. Energie stroomt, 24 uur per dag, als een doorlopende stroom door ons lichaam.
Blokkades kunnen op allerlei manieren ontstaan. Als deze niet opgeheven worden kunnen zij leiden tot pijn en ziekte.

{/slides}

{slide=[yjsgfa name="fa fa-arrow-down"] Kinesiologie bij stress|closed}

Stress is een normaal biologisch gegeven dat hoort bij ons mens zijn, maar normaliter hoeven we tegenwoordig niet meer weg te rennen voor een roofdier. Onze instincten reageren echter nog wel met dezelfde heftigheid op hetzelfde niveau. We hebben allemaal het Vlucht - Vecht - Angst mechanisme als overlevingsmechanisme in ons systeem en dat wordt in meer of mindere mate actief wanneer er sprake is van gevaar.. Deze zorgt ervoor dat bloed en energie naar die plekken in ons lichaam gaat waar het nodig is. Bepaalde functies worden geactiveerd en andere functies worden juist plat gelegd. Wanneer stress te lang aanhoudt krijg je een overbelasting van het lichaam waardoor fysieke klachten en ziekten kunnen ontstaan.

{/slides}

{slide=[yjsgfa name="fa fa-arrow-down"] Kinesiologie bij voeding|closed}

Over het algemeen is onze moderne levensstijl ongezond. We kopen voeding met pesticiden, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en smaakstoffen. Het doorlopend eten van deze middelen leidt onvermijdelijk tot gezondheidsklachten. Onze lichamen kunnen hierdoor verzuren en toxisch raken. Ook kan het zijn dat we niet voldoende juiste vitaminen en mineralen binnen krijgen of te eenzijdig eten, waardoor het moeilijk wordt om gezond te blijven.
Kinesiologische technieken kunnen gebruikt worden om te achterhalen of er sprake is van een disbalans in het lichaam door toxinen, allergieën  of incomplete voeding. Bij toxinen kan dan een detoxprogramma geadviseerd worden, bij allergieën een doorverwijzing naar NAET-allergietherapie (zie elders op deze site) of bij incomplete voeding, voedingsadviezen.

{/slides}

{slide=[yjsgfa name="fa fa-arrow-down"] Kinesiologie bij structurele klachten|closed}

Rugpijn, tenniselleboog, hamstringblessure, verrekte spieren, sportblessures zijn allemaal voorbeelden van structurele klachten. Kinesthetische technieken kunnen hierbij zeer goed ingezet worden. Door het principe van balans toe te passen wordt een scala aan spieren getest en gecorrigeerd. Naast lichaamscorrectie worden ook de betreffende meridianen geactiveerd. Veel klachten komen voort uit een verkeerde lichaamshouding. Dit kan aangetoond worden en in veel gevallen gecorrigeerd worden.

{/slides}

{slide=[yjsgfa name="fa fa-arrow-down"] Kinesiologie als preventie|closed}

Het steeds snellere tempo van leven, voedingstoevoegingen, vervuiling, straling en allerlei sociale structuren zorgen er voor dat er een enorme aanspraak wordt gemaakt op onze fysieke en mentale afweermechanisme. Ons immuuniteitsysteem maakt overuren. Je ziet steeds meer moderne ziektes als kanker, harten vaatziekten en ouderdomsziekten om over stress en psychische klachten maar niet te spreken... We moeten dus extra aandacht geven aan onze gezondheid.
Chinese Geneeskunde is vooral een preventieve geneeskunde. Dit wil zeggen dat het de arts er in de eerste plaats om ging (ook in China veranderen tijden snel) de client gezond te houden in plaats van ziekte te genezen, want dan had iemand al te lang met iets gelopen waardoor een klein disbalans zich ontwikkeld had tot ziekte.. Een regelmatige behandeling om je lichaam te helpen in balans te blijven is daarom geen overbodige luxe.

{/slides}

{slide=[yjsgfa name="fa fa-arrow-down"] Kinesiologie als complementaire behandeling naast een regulier traject|closed}

Kinesiologie is goed in te zetten naast reguliere geneeskunde zonder dat dit de reguliere behandeling stoort. Mocht je beginnen aan Kinesiologie dan adviseer ik je om niet te stoppen met medicatie zonder advies van jouw behandelend arts.

{/slides}

{slide=[yjsgfa name="fa fa-arrow-down"] Indicaties (wordt aan gewerkt)|closed}

Hier komt binnenkort een indicatielijst.

{/slides}

Praktijk Jing Hwa - De Gouden Bloem | Françoise D. Nagel | Zonnenbergerdijk 4 | 8111 ND HEETEN | T: 06 - 50 88 50 82 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2018 Françoise Nagel | Jing Hwa - De Gouden Bloem