De vijf natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt via een breed spectrum benadert en niet alleen fysiek of psychisch. Een diagnose en behandelmethode kunnen eigenlijk pas worden vastgesteld als de mens in zijn totaliteit benaderd wordt. De vijf principes zijn:

 

1. Energie

2. Prikkeloverdracht

3. Drainage

4. Voeding

5. Psyche

1. Energie

Onderzoek in de kwantumfysica heeft aangeduid dat de kleinste deeltjes van elektronen bestaan uit quarks en dat deze quarks bestaan uit energie. Dit heeft de mythe ontzenuwd, dat onze wereld is opgebouwd uit materiële bouwstenen. We zijn en leven binnen een energetische werkelijkheid en de trillingsfrequentie van die energie bepaald hoe wij ‘dichtheid’ van materie ervaren. Deze realisatie heeft consequenties voor de manier hoe we aankijken tegen de wereld, onszelf, gezondheid en ziekte. Reguliere geneeskunde begint hier nu stappen in te nemen.

De Chinese Geneeskunde was ons hierin echter al eeuwen vooruit. Zij beweren: ‘Als de energie vrij stroomt zijn er geen klachten’. Er is een goede stroming en overdracht nodig in o.a. meridianen en zenuwstelsel om te zorgen dat alle facetten van ons lichaam en onze geest goed doorvoed blijven en er geen blokkades ontstaan. Gebeurt dit wel dan zal dit leiden tot fysische - en psychische klachten. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er geen genezing plaatsvinden.

Disciplines waarbij Jing Hwa gebruikt maakt van energie:
Chinese Geneeskunde - Hypnotherapie - Psych-K - EFT - NLP - NAET-Allergietherapie.

2. Prikkeloverdracht

Ons zenuwstelsel wordt ook wel een communicatienetwerk genoemd. Via dit zenuwstelsel en nog niet in kaart gebrachte andere terreinen vangen wij interne - en externe impulsen op en verspreiden naar de verschillende organen, weefsels e.d. Het zenuwstelsel is hierbij zeer eng verbonden met onze hersenen. Het is van groot belang dat de geleiding via deze netwerken goed verloopt. Raakt dit ergens geblokkeerd of verstoord dan kan de prikkeloverdracht niet meer correct plaatsvinden, waardoor er klachten ontstaan.

Disciplines waarbij Jing Hwa gebruik maakt van prikkeloverdracht:
Chinese Geneeskunde - Hypnotherapie - Psych-K - EMDR & EFT - NLP - Therapeutisch Gesprek - NAET-Allergietherapie.

3. Drainage

Het is in deze tijd niet gemakkelijk om in balans te blijven. We zijn druk, leven niet meer met de seizoenen op, worden overspoelt met eisen en informatie, hebben of nemen niet de tijd om bij onszelf te voelen wat we echt nodig hebben, het milieu waarin we leven is vervuild en we voeden ons met voeding die steeds minder van kwaliteit is.

Het is dan ook niet vreemd dat gifstoffen zich in ons lichaam en onze geest opslaan en dat we verzuurd raken. Het is belangrijk om deze verontreiniging in ons systeem op te ruimen zodat ze geen belemmering vormt voor ons genezingsproces of voor ons goed functioneren.

Disciplines waarbij Jing Hwa gebruik maakt van drainage:
Chinese Geneeskunde - Hypnotherapie - Psych-K - EMDR & EFT - NLP - Therapeutisch Gesprek - NAET-Allergietherapie.

4. Voeding

Voeding voor lichaam en geest.
Je bent wat je eet. We hebben een uitgebalanceerde voeding nodig om goed te kunnen functioneren. Wat voor voeding dit is, is afhankelijk van de mens die we zijn, van de fysieke en geestelijke inspanning die we verrichten en de levensfase waarin we zitten.
Steeds meer mensen ervaren allergieën of voedingsintoleranties wat betekent dat ze bepaalde vitaminen, mineralen, vezels e.d. niet goed meer opnemen, waardoor hun weerstand afneemt. We hebben volwaardige voeding nodig en als we dit niet krijgen heeft dit invloed op ons lichaam en op onze geest. Het is belangrijk dit door te meten.
Naast fysieke voeding is ook geestelijke voeding belangrijk. Dingen die onze hart en geest verrijken of juist bezwaren. Wat komt er dagelijks aan indrukken binnen? Is dit voedend of juist afbrekend? Door op een constructieve manier met ons hart en onze geest om te gaan zal er eerder genezing plaatsvinden.

Disciplines waarbij Jing Hwa gebruik maakt van voeding:
Chinese Geneeskunde - NAET-Allergietherapie.

5. Psyche

Body-Mind-Spirit zijn met elkaar verbonden. Zo kan onze manier van denken invloed hebben op ons emotioneel welbevinden maar ook op onze fysieke gezondheid. In ons genezingsproces zijn onze denk- en gedragspatronen belangrijk omdat ze behoren tot het geheel dat wij zijn en het geheel beïnvloeden. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in onze belemmerende overtuigingen en ze los te laten. En daarnaast is het net zo belangrijk om ons een constructieve manier van denken eigen te maken die ons helpt om in harmonie met onszelf, met ons lichaam en met de wereld om ons heen te leven.

Disciplines waarbij Jing Hwa gebruik maakt van de psyche:
Chinese Geneeskunde - Hypnotherapie - Psych-K - EMDR & EFT - NLP - Therapeutisch Gesprek - NAET-Allergietherapie.

Praktijk Jing Hwa - De Gouden Bloem | Françoise D. Nagel | Zonnenbergerdijk 4 | 8111 ND HEETEN | T: 06 - 50 88 50 82 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2018 Françoise Nagel | Jing Hwa - De Gouden Bloem