Visie & Werkwijze

In de natuur is geen vervreemding.
Alles is op zijn plaats.

-Deng Ming-Dao-

Visie

Ik heb grote affiniteit met het Taoïsme. Het Taoïsme stelt dat wij de eenheid van de wereld kennen vanuit zijn polariteit, en dat deze polariteit (yin-yang) doorlopend in beweging is.Taoïsme is een mengeling van bijna schokkende eenvoud en logica, ontroerende schoonheid, en diep respect voor de essentie van het leven en de natuur. Het is een loslaten van alle schijn en wat overblijft is de helderheid van hart en verstand, waardoor de natuurwetten, die overal aan ten grondslag liggen, gekend kunnen worden.

UItgangspunten
  • De essentie van leven is energie, en energie wil vrij naar zijn aard bewegen. Iedere klacht komt voort uit een blokkade van die natuurlijke levensstroom
  • We zijn wezens met meerdere bewustzijnslagen, die zich tegelijkertijd op meerdere niveaus kunnen bevinden
  • Onze fysieke, mentale, emotionele en spirituele niveaus zijn vaak niet goed op elkaar afgestemd, waardoor disbalans en/of ziekte ontstaat
  • We hebben een aangeboren instinctieve neiging om tot heelheid, integratie en balans te komen
  • Deze homeostase kan op gezonde pijlers gebouwd zijn waardoor we een gevoel van welzijn ervaren, of op verstoorde pijlers, waardoor er sprake is van vervreemding, pathologie en chronische klachten
  • Het zelfhelend vermogen van ons lichaam en onze geest is wonderbaarlijk, als we het maar de kans geven...
Op de bodem van je ziel,
Ligt de ziel van de mensheid zelf.

Werkwijze

Het ontdekken van gezondheid. 

Jing Hwa is een multidisciplinaire praktijk voor bewustwording, gezondheid en balans van Body-Mind-Spirit. Mijn gereedschap bestaat uit de beheersing van verschillende disciplines. Jouw lichaam en geest dragen alle kennis en vaardigheden in zich voor gezondheid en het waarmaken van jouw potentieel. De kracht van Jing Hwa ligt in onze samenwerking, de multidisciplinaire kwaliteiten en de verschillende niveau's van benadering.

UItgangspunten & Werkwijze

Het kan natuurlijk zijn dat je binnenkomt met een gerichte vraag voor een specifieke therapievorm, bijvoorbeeld acupunctuur. Dan zal ik mij hierop richten. Soms is het bij een bepaalde klacht ook niet nodig om verder te kijken. Kom je echter binnen met een hulpvraag, dan zal ik kijken welke interventie of combinatie van interventies voor jou het meest optimaal is en dit met je bespreken.

Uitgangspunt is wie jij bent als mens. Je kan gaan werken met jouw onderbewustzijn, bewustzijn en bovenbewustzijn. We kunnen uitzoeken op welk niveau van jouw wezen de klacht is ontstaan: fysiek - emotioneel - mentaal - spiritueel, waarbij geldt dat je de klacht zal moeten benaderen op het niveau waar het ontstaan is. Een fysieke klacht zal niet snel oplossen als deze een emotionele oorsprong heeft die niet herkend wordt.

Bij de intake zal o.a. gebruik gemaakt worden van een van te voren toegestuurde vragenlijst, gesprek, pols- en tongdiagnostiek vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde en spiertest. Voor de intake wordt ruim tijd genomen om elkaar te leren kennen en één en ander goed door te spreken. Als er voldoende tijd over is kunnen we beginnen met een kennismaking met een methode waarmee we gaan werken. Bijvoorbeeld een korte trance-inductie bij hypnotherapie.

Bij vervolg sessies wordt per keer geëvalueerd hoe het gaat en wat de volgende stap zal zijn. Als therapeut heb ik de nodige vaardigheden, maar jij zelf hebt diepe kennis over jezelf ook al is die kennis niet altijd bewust. In die zin is een therapeut-clïent relatie voor mij een volledige samenwerking en een contact van mens tot mens.

 

Praktijk Jing Hwa - De Gouden Bloem | Françoise D. Nagel | Zonnenbergerdijk 4 | 8111 ND HEETEN | T: 06 - 50 88 50 82 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2018 Françoise Nagel | Jing Hwa - De Gouden Bloem