Zhineng Qigong Lessen

Vind rust/vrede, zingeving, toename van energie en gezondheid.

Al na de eerste les kan je je lekkerder in je vel voelen en ruimer en blijer in je geest, zó sterk werken de eenvoudige oefeningen van de Zhineng Qigong.... Daar is een verklaring voor, waar we in de lessen zeker dieper op in zulllen gaan..

Simpel gesteld is het een unieke vorm van persoonlijke healing- en groei-oefeningen die ademhaling combineren met energie, beweging, geest en focus, maar mocht je dieper willen gaan dan biedt het je de mogelijkheid het leven te begrijpen en daar in haar volheid mee te verbinden.

Zhineng Qigong is ervaren. In jezelf beleven.

Zhineng Qigong

In het oude China was Qigong (Chinese Bewegingsleer; Qi=energie, Gong=beoefening) een goed bewaard geheim dat alleen door de meesters achter gesloten deuren en hoge muren werd beoefend. Het kon in die mate je kracht, helderheid en jeugdigheid versterken (door lichaam, geest, aarde- en kosmische energie te laten samenwerken), dat het alleen doorgegeven werd aan intimie en familieleden. Gelukkig voor ons is veel van de kennis, en zijn veel van de oefeningen in de vorige eeuw vrij gegeven, waardoor wij in het Westen er nu ook onze voordeel mee kunnen doen. 

Zhineng is een nog jonge vorm van Qigong. Pas rond 1980 ontwikkelt door Dr. Pang Ming, door verschillende vormen van Qigong samen te voegen. Kenmerk is de eenvoud van de oefeningen en het werken met een Qiveld (energieveld), maar net als alle ander vormen heeft het een zeer krachtig effect op de gezondheid, rust en ontspanning van je lichaam en geest. Je voelt je fitter en je krijgt meer grip op jezelf en op je leven.

Zoals bij alle disciplines binnen de Chinese Geneeskunde wordt gewerkt met Qi, de levensenergie die door onze meridianen (energiebanen) stroomt, maar die ook daarbuiten aanwezig is (Zero-point field). Door het doen van de oefeningen, kan de energie vrij stromen, waardoor je het zelfhelend vermogen van je lichaam activeert en waardoor je een dieper bewustzijn krijgt van jezelf en de energetische wetmatigheid waarbinnen je leeft.

Zhineng Qigong heeft drie niveau’s:

  1. Focus op het lichaam en concentratie van de geest
  2. Focus op het lichaam, het energieveld en de geest
  3. Het energieveld en de geest integreren (je beweegt niet meer maar wòrdt bewogen - en kan van daaruit sturing geven...)

Bij beoefening hoef je niet alle drie de niveau’s te doorgronden, alhoewel die mogelijkheid in de trainingen wel aangeboden wordt. 

De Lessen

De Lessen - Inhoud:
De lessen zijn praktisch. We zullen dus vooral veel bewegen waardoor je zelf ervaart, maar we bespreken telkens ook wat de werking is van de oefening en de energie waar je in de les meer werkt. Deze combinatie maakt het gemakkelijker voor je om alle subtiele bewegingen in jezelf te herkennen en verdiepen.  Aan het einde van de les is er eventueel nog wat ruimte om vragen te stellen als je die hebt.

Zhineng Qigong bestaat uit een aantal eenvoudige oefeningen waarin je werkt met Qi (vaak vertaald met Energie, Levenskracht of Adem), beweging en aandacht. Uitgangspunt is dat álles in het universum met elkaar verbonden is en een eenheid vormt van energie en bewustzijn. Wij zijn hier een onderdeel van en zijn in staat om ons met het nog veel krachtigere 'externe' (kosmische)energieveld te verbinden, waardoor we blokkades kunnen loslaten en onszelf kunnen resetten en opladen. Klachten verdwijnen, we gaan ons lekkerder voelen en we kunnen nieuwe inzichten krijgen.

Voor wie?:
Iedereen die mee wíl doen, kan meedoen. Jong en oud. Gezond en ziek (Geen actieve Corona, wèl de nasleep - zie hiervoor ook het Corona herstelprogramma hieronder) ). Fit en slecht ter been. Ect.
Doordat Zhineng werkt met beweging, Qi en concentratie, kan zelfs iemand die bedlegerig is met intentie en focus de oefeningen zo uitvoeren dat het helend is... Daarom wordt het ook veel toegepast in de Chinese ziekenhuizen.

De lessen - Lokatie:
Zonnenbergerdijk 4, 8111 ND  HEETEN.
Bij mooi weer buiten in de natuur op mijn beschutte grasveld. Bij slecht weer voorlopig nog even in een ruimte in mijn huis totdat de groepsruimte in de praktijk klaar is.

De Lessen - Wanneer/Hoe?:
Iedere vrijdagochtend van 10.30u tot 11.30u.
De eerste keer kan je gratis meedoen om te zien of het wat voor je is, daarna kan je een strippenkaart kopen voor vijf opeenlopende lessen. Je steekt dan gewoon in bij de al aanwezige groep. Doordat de oefeningen herhaald en verdiept worden, en we regelmatig terug gaan naar de basics, is aansluiten mogelijk.

De Lessen - Duur & kosten:
De lessen zijn 60 minuten.
Een rittenkaart van 5x is: € 60,-

Waarom ik deze lessen zo belangrijk vind:
Mijn doel is dat iedereen de verbinding in/met zichzelf en met het grotere geheel waarin wij leven weer kan ervaren. Dit is de basis van gezondheid en emotioneel welzijn.

Zelf heb ik jarenlang, zowel Westers als Oosters, onderzoek gedaan naar de vragen, ‘Wat is gezondheid? Wat is welzijn? Wat is leven?'. Dat onderzoek heeft me niet geleid naar een talig antwoord (het is niet in woorden uit te drukken), maar naar een vorm van Zijn. De vele ervaringen hebben me geleid naar een stilte en helderheid in de diepte, met een verwachtingsvolle vreugde meer aan de oppervlakte. Zhineng Qigong is voor mij een beoefening die je daar, met de minste ruis, naar toe leidt. Dat geef ik graag aan je door...

En natuurlijk...., de lessen zijn leuk en fijn om te doen! 
.... maar dat moet je zelf ervaren ;-).

 

Corona herstelprogramma

Terug in je Element
Corona herstelprogramma
met Qigong - Chinese Geneeskunde – Visualisaties

Vanuit een ander perspectief kijken naar Energie.

Terug in balans komen. Handvatten krijgen om je leven weer op te pakken en oefeningen doen die je helpen je energie terug te krijgen, daar gaan we deze bijeenkomsten aan werken. De vijf opeenvolgende bijeenkomsten van 2 uur bieden voldoende rust en ontspanning, waardoor het leerzaam, helend en fijn is om te ondergaan.

Wil je meer lezen over Qigong kijk dan bij 'De Lessen' hierboven. 

Het programma:
Stap 1. Terug naar je Element                   - Dinsdag 13 oktober 2020               - 13.30-15.30u
Stap 2. Handvatten                                    - Dinsdag 20 oktober 2020               - 13.30-15.30u                  
Stap 3. Werken aan belemmeringen         - Dinsdag 27 oktober 2020               - 13.30-15.30u   
Stap 4. Het kantelpunt                               - Dinsdag 3 november 2020             - 13.30-15.30u   
Stap 5. Weer in je Element zijn                 - Dinsdag 10 november 2020           - 13.30-15.30u

Locatie:
Midden in de natuur. Op de mooie locatie van Praktijk Jing Hwa – De Gouden Bloem.
Zonnenbergerdijk 4, 8111 ND  HEETEN

Aantal deelnemers:
Kleine groepen, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen.
Min. 4 – Max. 8 personen (wanneer de groep vol is word je op de wachtlijst geplaatst voor de volgende groep)

Kosten:
De kosten houden we laag zodat iedereen kan deelnemen.
5 Bijeenkomsten voor € 100,- .

De Docenten/Begeleiders:

- Linda Rechterschot 
         
Heeft een praktijk in Nieuw Heeten www.lavandula-balance.nl. Ze is Qi-Gong docent,  Shiatsu-therapeut en Aroma-therapeut.
- Marga Rodijk                     
Chi Neng Instructeur
- Françoise Nagel  (tevens contactpersoon)               
Dat ben ik en je bent nu op mijn website. Ik ben o.a. Qigongdocent, Acupuncturist, Shiatsutherapeut, Hypnotherapeut en NAET-Allergietherapeut.
                                           
Aanmelding:
Door via de button op deze pagina een mailtje naar mij te sturen dat je wilt meedoen. Ik stuur je dan het programma en het aanmeldingsformulier toe dat je naar mij kunt terugsturen.

Heb je vragen? Neem vooral contact met mij op!
Françoise Nagel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 - 50 88 50 88

Praktijk Jing Hwa - De Gouden Bloem | Françoise D. Nagel | Zonnenbergerdijk 4 | 8111 ND HEETEN | T: 06 - 50 88 50 82 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2018 Françoise Nagel | Jing Hwa - De Gouden Bloem