Zhineng Qigong Lessen

Vind rust/vrede, zingeving, toename van energie en gezondheid.

Al na de eerste les kan je je lekkerder in je vel voelen en ruimer en blijer in je geest, zó sterk werken de eenvoudige oefeningen van de Zhineng Qigong.... Daar is een verklaring voor, waar we in de lessen zeker dieper op in zulllen gaan..

Simpel gesteld is het een unieke vorm van persoonlijke healing- en groei-oefeningen die ademhaling combineren met energie, beweging, geest en focus, maar mocht je dieper willen gaan dan biedt het je de mogelijkheid het leven te begrijpen en daar in haar volheid mee te verbinden.

Zhineng Qigong is ervaren. In jezelf beleven.

De Lessen

De Lessen - Inhoud:
De lessen zijn praktisch. We zullen dus vooral veel bewegen waardoor je zelf ervaart, maar we bespreken telkens ook wat de werking is van de oefening en de energie waar je in de les meer werkt. Deze combinatie maakt het gemakkelijker voor je om alle subtiele bewegingen in jezelf te herkennen en verdiepen.  Aan het einde van de les is er eventueel nog wat ruimte om vragen te stellen als je die hebt.

Zhineng Qigong bestaat uit een aantal eenvoudige oefeningen waarin je werkt met Qi (vaak vertaald met Energie, Levenskracht of Adem), beweging en aandacht. Uitgangspunt is dat álles in het universum met elkaar verbonden is en een eenheid vormt van energie en bewustzijn. Wij zijn hier een onderdeel van en zijn in staat om ons met het nog veel krachtigere 'externe' (kosmische)energieveld te verbinden, waardoor we blokkades kunnen loslaten en onszelf kunnen resetten en opladen. Klachten verdwijnen, we gaan ons lekkerder voelen en we kunnen nieuwe inzichten krijgen.

Voor wie?:
Iedereen die mee wíl doen, kan meedoen. Jong en oud. Gezond en ziek (Geen Corona ;-) ). Fit en slecht ter been. Ect.
Doordat Zhineng werkt met beweging, Qi en concentratie, kan zelfs iemand die bedlegerig is met intentie en focus de oefeningen zo uitvoeren dat het helend is... Daarom wordt het ook veel toegepast in de Chinese ziekenhuizen.

De lessen - Lokatie:
Zonnenbergerdijk 4, 8111 ND  HEETEN.
Vanwege Corona geef ik nu, bij mooi weer, les aan kleine groepjes (max. 3 personen) in de tuin, zodat we ruim voldoende afstand kunnen houden.

De Lessen - Hoe?:
Voorheen was er altijd een vaste avond waarop je kon intekenen, maar in verband met Corona loopt het nu wat anders...
Je reserveert vier lessen, dat zijn vier weken, en je geeft mij een paar dagdelen op die voor jou prettig zijn. Ik probeer dan twee mensen te vinden voor wie dat ook gelden.
Je kan natuurlijk ook met z'n drieën intekenen.

De Lessen - Duur & kosten:
De lessen zijn 60 minuten.
Een rittenkaart van 4x is: € 48,-

Waarom ik deze lessen zo belangrijk vind:
Mijn doel is dat iedereen de verbinding in/met zichzelf en met het grotere geheel waarin wij leven weer kan ervaren. Dit is de basis van gezondheid en emotioneel welzijn.

Zelf heb ik jarenlang, zowel Westers als Oosters, onderzoek gedaan naar de vragen, ‘Wat is gezondheid? Wat is welzijn? Wat is leven?'. Dat onderzoek heeft me niet geleid naar een talig antwoord (het is niet in woorden uit te drukken), maar naar een vorm van Zijn. De vele ervaringen hebben me geleid naar een stilte en helderheid in de diepte, met een verwachtingsvolle vreugde meer aan de oppervlakte. Zhineng Qigong is voor mij een beoefening die je daar, met de minste ruis, naar toe leidt. Dat geef ik graag aan je door...

En natuurlijk...., de lessen zijn vooral leuk en fijn om te doen! 
.... maar dat moet je zelf ervaren ;-).

 

Praktijk Jing Hwa - De Gouden Bloem | Françoise D. Nagel | Zonnenbergerdijk 4 | 8111 ND HEETEN | T: 06 - 50 88 50 82 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2018 Françoise Nagel | Jing Hwa - De Gouden Bloem