Psych-K®

Verander de software – d.w.z. de overtuigingen in het onderbewuste –
en je zal een verandering uitprinten.
Zo eenvoudig is het.

Om belemmerende onderbewuste overtuiging te veranderen, gebruikt Psych-k® zogenaamde ‘Balansen’. Een Psych-k® balans is een proces dat ontwikkeld is om een optimale integratie te krijgen van de twee hemisferen in onze cerebrale cortex (Het gebied in onze hersenen waar informatie uit de rest van ons lichaam ontvangen, geanalyseerd en geïnterpreteerd wordt).  Dit is een automatisch proces, wanneer we heel snel nieuwe gewoontes moeten aanleren.

Stel dat je je vingers aan de vlam van een kaars brandt, dan slaat jouw onderbewustzijn de informatie, ‘Vuur is heet!’, onmiddellijk op. Je hoeft de ervaring niet nog een keer te herhalen, of het jezelf telkens aan te blijven herinneren.

Deze natuurlijke reactie van ons brein wordt door neurowetenschappers ‘Hemisferische Integratie’ genoemd en dit is waar Psych-k® mee werkt. Dit proces kan zó snel gaan dat een oude belemmerende overtuiging soms al in een paar minuten getransformeerd is naar de gewenste doelovertuiging. 

Als jouw hersenen zich in een toestand van hemisferische integratie bevinden, is dit ideaal voor het her-programmeren en optimaliseren van jouw brein. Je kan op een snelle manier nieuwe bekrachtigende overtuigingen integreren, onnodige stress verminderen en toegang krijgen tot jouw optimale potentieel.

Psych-k® maakt gebruik van spiertesten. Wat is dat?

Spiertesten wordt gebruikt om op een directe manier met het onderbewustzijn te communiceren. Dit is mogelijk omdat het onderbewustzijn ons autonome zenuwstelsel beheerst en verantwoordelijk is voor, onze autonome-, neurologische- en lichamelijke functies.

Als onze geest een gedachte vasthoudt waar stress op zit, ontstaat er een elektrisch conflict in onze hersenen, waardoor het krachtsignaal in ons lichaam vermindert en ook onze spierkracht verzwakt. Door gebruik te maken van deze fysiologische reactie kan met spiertesten vastgesteld worden welke gedachten stressvol zijn voor het lichaam en welke ideeën of overtuigingen wèl ondersteund worden door het onderbewustzijn.

Iets nieuws proberen te leren of te bereiken, of proberen iets in jezelf te veranderen kan teleurstellend en frustrerend zijn wanneer er een discrepantie bestaat tussen jouw bewuste doelen en jouw onderbewuste planning…

Hieronder een interview met Bruce Lipton, ontwikkelingsbioloog en schrijver van het boek 'The Biology of Beliefs' (aanrader) over zijn ervaringen met Psych-K.

Praktijk Jing Hwa - De Gouden Bloem | Françoise D. Nagel | Zonnenbergerdijk 4 | 8111 ND HEETEN | T: 06 - 50 88 50 82 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2018 Françoise Nagel | Jing Hwa - De Gouden Bloem