Voor Wie?

"Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder..."

- Ramses Shaffy -
Volwassenen

Werken aan:

Gezondheid
Inzicht krijgen
Weer terugkomen bij jezelf
Potentieel verwezenlijking

 

Kinderen

Werken aan:

Gezondheid
Inzicht krijgen
Groeien in wie je bent
Potentieel ontwikkeling... MAAR SPECIFIEK VOOR:

Hoogsensitieve mensen

Hoogsensitief

Hier komen, zeer binnenkort informatie over hoogsensitiviteit.
Kwaliteiten, valkuilen, belemmeringen en werkwijze.

Hoogbegaafde mensen

Hoogbegaafd

Hoogbegaafdheid is niet iets waar je uit groeit. Het is geen losstaande kwaliteit die alleen in je hoofd zit en zich uit in prestaties… Het uit zich in je hele wezen, in je zenuwstelsel en in je cellen. Van je geboorte tot en met je dood. Het uit zich o.a. in je opmerkzaamheid, je complexiteit, je intensiteit, je perfectionisme, je gevoeligheid, je emoties, je empathische vermogen, je sociale interacties, je idealisme, je attitude en ja, ook in je creativiteit, je snelheid van denken en het vermogen je waarnemingen om te zetten in intellectuele concepten, emotionele ervaringen en practische toepasbaarheid.

Het Delphi-model geeft de verschillende kenmerken goed weer:

OYA Delphimodel def


Veel hoogbegaafde volwassenen zijn als kind niet als zodanig herkend, waardoor zij het als volwassenen ook niet in zichzelf herkennen. Zij hebben dan geen constructieve manier om hun gevoelens en eigenschappen te beschrijven die hen tot ‘buitenstaanders’ maken. Dit geeft bij velen een gevoel van vervreemding en eenzaamheid.

Meisjes passen zich op de kleuterschool, en zelfs daar voor al, vaak aan om sociaal geaccepteerd te worden, jongens doen dat minder en krijgen dan het predikaat ‘sociaal onaangepast ’. Terwijl er steeds meer bekend wordt over hoogbegaafdheid worden de karakteristieke eigenschappen die daarbij horen helaas nogsteeds vaak gezien als persoonlijkheidsfouten. Dit leidt nogal eens tot misdiagnose of dat zowel jongens als meisjes zich geïsoleerd en verkeerd begrepen voelen, waardoor velen van hen een laag zelfbeeld hebben dat zij meenemen in hun volwassenheid.

Als ‘Hoogbegaafdheid’ zou worden begrepen als ‘kernveronderstelling’ in plaats van het te beschouwen als afwijkend van de norm, dan zouden de verschillende eigenschappen gezien worden binnen de context van anderen met dezelfde vermogens. Dit geeft een ander perspectief. De focus verschuift dan van externe waarneming - prestatie, volgens de norm ja/nee afwijkend gedrag, naar interne beleving -  het niet verbonden voelen met jezelf en de ander, je snelle waarneming, je behoefte aan zingeving en betekenis enz..

Wanneer zowel kinderen als volwassenen écht in contact gaan vanuit zichzelf en zij zichzelf weerspiegeld zien in de ander, ontstaat de ruimte om zichzelf op een nieuwe manier te leren kennen en volledig open te bloeien.

Als therapeut en coach kan ik die spiegel voor je zijn. Vanuit een ander paradigma kijken naar jouw hoogbegaafdheid, om de complexiteit en intensiteit te herkaderen en te onderzoeken wie jij bent en wat jouw plek is in het grotere geheel.

Preventie, onderhoud en ontspanning

Preventie, Onderhoud & Ontspanning

Het leven gaat snel en vraagt veel van ons.
Regelmatig even tijd voor ons lichaam en onze geest is zó belangrijk! 

- Shiatsu massage

Zie ook op de website van het Landgoed voor:
- Coaching
- Energiewerk
- Zhineng Qigong
(Er wordt hard aan gewerkt, maar de site is nog onder constructie. Zo gauw het online is komt hier een link).


Pijn

Pijn

Fysieke pijn heeft geen woorden om zich uit te drukken.
Maar wanneer het uiteindelijk zijn stem vindt,
begint het een verhaal te vertellen.
- Elaine Scarry -


Vooral met betrekking tot het bewegingsapparaat (nek, schouders, rug heupen, knien, spieren, pezen, botten e.d.) en SOLK (Somatisch onvoldoende verklaarde Klachten).
- Acupunctuur
- Shiatsu
- Hypnotherapy

Zie ook op de website van het Landgoed voor:
- Energiewerk
- Meditatie
- Zhineng Qigong
(Er wordt hard aan gewerkt, maar de site is nog onder constructie. Zo gauw het online is komt hier een link).

 

 

 

 

Zie ook op de website van het Landgoed voor:
(Er wordt hard aan gewerkt, maar de site is nog onder constructie. Je bent van harte welkom om al even te komen kijken)

- Energiewerk
- Zhineng Qigong


Dieren (op de Landgoed website)

4k wallpaper beautiful bloom 1263986Bezoek de Landgoed-website.

Omdat de NBVH en de BATC, de beroepsverenigingen waarbij ik ben aangesloten, bepaalde (van elkaar verschillende) criteria hebben wat betreft de inhoud van de website, staan bepaalde elementen op de Landgoed-website. Dit element hoort daarbij…

Er wordt druk aan gewerkt om de website te bouwen, zodat het zo snel mogelijk online kan komen. Heb je voor die tijd vragen, neem dan contact met mij op via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel mij via 06 – 50 88 50 82.

Praktijk Jing Hwa - De Gouden Bloem | Françoise D. Nagel | Zonnenbergerdijk 4 | 8111 ND HEETEN | T: 06 - 50 88 50 82 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2018 Françoise Nagel | Jing Hwa - De Gouden Bloem